Türkiye’deki En Ucuz Tatil Yerleri


01 Eylül 2022
15578 kez okundu
Türkiye'de En Ucuz Tatil Yerleri
Deneyim

Yaz gelince akıllarda tatil planlarından başka bir şeye pek yer kalmıyor. Güzel bir kumsal, masmavi bir deniz ve hafif bir rüzgârın iyileştirici gücünün yüksek olduğunu kim inkâr edebilir ki? 

 

Kalabalık, iki kişilik ya da tek başına her tatilin anısı, verdiği his bambaşka. Hissiyatın yanında bütçe dostu tatiller için kalabalık bir grupla plan yapmanın hemen her zaman faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak az kişiyle tatil yapmak istiyorsanız da dert etmeyin. Yaz bitmeden plan yapıp uygun bütçeyle tatile gitmek gibi bir planınız varsa bu yazımızda ülkemizin hem güzel hem de uygun fiyatlı tatil duraklarından bahsedeceğiz. 

Tatil planı yaparken araştırdığınız “Türkiye ucuz tatil noktaları”nı sizin için derledik. Haydi, tatil coşkusunu yaşarken cüzdanınıza da sahip çıkabileceğiniz tatil durakları için yola çıkalım!

Antalya Tatil Yerleri ve Otelleri

antalya-tatil-bolgeleri 

Yaz aylarının popüler tatil durağı, Akdeniz kıyılarının güzel şehri Antalya! Antik kentleri, denizi, kumu, aktivite imkanları ve eğlence mekanlarıyla tatilin hakkını veren yerlerden biri. Gezilip görülecek çok yeri, denizin tadını çıkarabileceğiniz birçok koyu mevcut.

 

Kaleiçi’nde alışverişi, Likya Yolu’nda özgürlük yürüyüşünü, Kurşunlu Şelalesi’nde doğanın kalbine ziyareti gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz Kleopatra Plajı’nın incecik kumunda güneşlenip masmavi denizinin tadını çıkarabilir, muhteşem koyları dolaşmak için tekne turlarına katılabilirsiniz. Biraz macera isterseniz Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda kanyon yürüyüşü, bisiklet, rafting, kano ve kaya tırmanışı gibi sporları yapabilirsiniz. 

 

Antalya bir turizm cenneti olduğu için her bütçeye uygun seçenek mevcut. Antalya otelleri de konaklama anlamında hayli çeşitli. Dinlenmek isterseniz ya da çocuklu bir aileyseniz uygun tatil otelleri sayılan her şey dahil otellerden birinde konaklayabilirsiniz. Tek başınıza bir seyahat yapacaksanız da ucuz tatil fırsatı sunan hostelleri tercih edebilirsiniz. 

Antalya’ya Nasıl Gidilir?

Harita 

Gezilecek birçok noktaya sahip bu güzel bölgeye Türkiye’nin farklı şehirlerinden kara yolu, ve hava yoluyla ulaşım sağlanabiliyor. Antalya Havalimanı’na yapacağınız direkt uçuşlar ile bölgeye ulaşmak son derece kolay. 

 

Antalya Havalimanı’na 12 km mesafede bulunan şehir merkezine D400 kara yolu üzerinden 15 dakika gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. Bir araca ihtiyacınız olursa da Antalya araç kiralama seçeneğini düşünebilirsiniz. 

Ayvalık Tatil Yerleri ve Otelleri

ayvalik-tatil-yerleri

 

Balıkesir’in tatil bölgesi Ayvalık, yaz geldiğinde nüfusu artan yerlerden biri. Son yıllarda ilginin yoğunlaşmasıyla birlikte ilçede konaklama anlamında da pek çok seçenek oluşmaya başladı.

 

Efsaneleri yaşatan Şeytan Sofrası, otellere yakın keyifli deniziyle Sarımsaklı Plajı, muhteşem manzaraya sahip Cennet Tepesi, Ayvalık’a gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken duraklar arasında yer alıyor. Tabii Ayvalık’a gelmişken Cunda Adası’na da mutlaka uğramak gerek. Masmavi denize sahip Patriçya Koyu’ndan denize girebilir, Bıyıklı Plajı’nda güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Türkiye’nin uygun tatil yerlerinden biri olan Ayvalık’ta oda kahvaltı, her şey dahil ya da butik otel konaklama seçeneklerini bulabilirsiniz. Dilerseniz denize sıfır otelleri tercih edebilir, aile olarak gidiyorsanız aile otellerinde de konaklayabilirsiniz.

Ayvalık’a Nasıl Gidilir?

Harita

Ayvalık’a hem kara yolu hem hava yolu kullanarak ulaşabilirsiniz. Hava yolu ile ulaşmayı düşünürseniz bölgeye 41 km uzaklıkta yer alan Balıkesir-Edremit Koca Seyit Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Uçuşunuzu tamamladıktan sonra İzmir Çanakkale Yolu D550 ve E87 kara yolu üzerinden 40 dakika gibi bir sürede Ayvalık’a ulaşabilirsiniz.

 

Ayrıca bir araca ihtiyacınız varsa seyahatinizi kolaylaştırmak için Balıkesir araç kiralama seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Didim Tatil Yerleri ve Otelleri

didim-tatil-bolgeleri

 

Aydın’ın turistik ilçesi Didim, Ege kıyılarında tatil yapabileceğiniz duraklar arasında yer alıyor. Doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken Didim, Ege sahillerinde bulunan Alaçatı, Çeşme gibi popüler tatil merkezlerinin arasında en uygun tatil yapabileceğiniz güzergâh. Hem konaklama seçenekleriyle hem denizi ve gezilecek yerleriyle tatil planı yapılırken değerlendirilmesinde fayda var.

 

Tatil için Didim’i tercih ederseniz ve arkeoloji merakınız varsa Didyma Antik Kenti ile Milet Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. Biraz adrenalin ve farklı aktiviteler peşindeyseniz Altınkum’da rüzgâr sörfü ve kano yapabilirsiniz. Ayrıca Türkiye’nin en büyük su parklarından biri Didim’de yer alıyor. Eğer çocuğunuz varsa unutulmaz bir eğlence için bu parkta vakit geçirebilirsiniz. Sakin bir tatil arayışınızı ise Akbük tarafında karşılayabilirsiniz.

 

Didim uygun fiyatlı ve güzel bir tatil bölgesi olduğu için konaklama anlamında da pek çok seçeneğe sahip. Didim’de uygun fiyatlı oda-kahvaltı, her şey dahil ya da apart oteller bulabilirsiniz. Konforlu bir tatil arıyorsanız da 4 ya da 5 yıldızlı oteller siz bekliyor.  

Didim’e Nasıl Gidilir?

Harita 

Tatil için Didim’e gitmeyi düşünüyorsanız hava yolu ve kara yolunu kullanabilirsiniz. Hava yolunu tercih ederseniz Didim’e ulaşmak için Adnan Menderes Havalimanı’ndan araç kiralama yapabilirsiniz.

 

Adnan Menderes Havalimanı’nın 140 km uzağında bulunan Didim’e İzmir-Aydın Otoyolu E87 kara yolu üzerinden yaklaşık bir buçuk saatte ulaşabilirsiniz. 

Çanakkale Tatil Yerleri ve Otelleri

canakkale-tatil-bolgeleri

 

Kuzey Ege’nin bereketli toprakları üzerinde bulunan Çanakkale, ucuz tatil yapmak isteyen tatilcilere yaz-kış ev sahipliği yapıyor. Ülke tarihi adına etkileyici ve kutsal noktalar barındıran Çanakkale’de hem tarihi bir yolculuk yapabilir hem de muhteşem doğasında dinlendirici bir tatil geçirebilirsiniz.

 

Çanakkale’nin ziyaret edilmesi gereken duraklarına bakacak olursak tarihi Gelibolu Yarımadası’nı ilk durak olarak seçebilirsiniz. Sonrasında doğasıyla kendine aşık eden Kaz Dağlarına, doğası ve antik geçmişe sahip Assos’a, yazı doyasıya yaşayabileceğiniz Bozcaada ve Gökçeada’ya da yolunuzu düşürebilirsiniz. 

 

Tatil mekanları geniş bir alana yayılan Çanakkale’nin her bölgesinde farklı konaklama seçenekleri mevcut. Bozcaada fiyat konusunda Çanakkale’nin diğer tatil merkezlerine göre biraz daha pahalı bir durak. Sezonlara göre değişkenlik gösteren fiyatlardan etkilenmemek için erken rezervasyon şart. Çanakkale otelleri arasında seçenekler geniş. Dilerseniz oda-kahvaltı, apart, her şey dahil gibi fırsatları değerlendirebilirsiniz.

Çanakkale’ye Nasıl Gidilir?

Harita

Çanakkale ulaşım açısından oldukça rahat bir noktada. İstanbul’dan yola çıkacaksanız O-5 ve E90 kara yolları üzerinden yaklaşık 390 km uzunluğunda ve 4.5 saat sürecek bir yolculuk sizi bekliyor demektir. Köprüden geçmeyip E84 kara yolunu tercih ederseniz Eceabat’ta feribotu kullanarak da Çanakkale’ye ulaşabilirsiniz. Ayrıca isterseniz feribot seferlerinden de yararlanabilir ve Bandırma üzerinden farklı bir rotayı da tercih edebilirsiniz.  

 

Eğer özel bir aracınız yoksa Çanakkale yolculuğunuz için size en yakın İstanbul Garenta şubesinden araç kiralama da yapabilirsiniz.

İzmir Tatil Yerleri ve Otelleri

izmir-tatil-bolgeleri

 

Ege’nin uzun yaz günlerini değerlendirmek için İzmir güzel bir tercih. Hem uygun hem de konforlu seçenekleriyle İzmir’de farklı tatil arayışlarına göre birçok seçenek mevcut.

 

Alışveriş için Kemeraltı, İzmir ruhunu yaşamak için Kordon… İzmir’in tatil beldelerini de unutmamak gerek. Şirin bir Ege kasabası olan Foça’da tarihi ve doğal güzelliklerin peşine düşebilirsiniz. Bir tekne turuyla mitolojik efsaneleri barındıran Siren Kayalıklarını ziyaret edebilirsiniz. 

 

Arkeolojiye ilginiz varsa Pers Anıt Mezarı’na, Athena Tapınağı’na, Efes Antik Kenti’ne uğrayabilirsiniz. Dinlenmek ve deniz tatili yapmak isterseniz İzmir’in en doğal noktalarından Karaburun’u tercih edebilirsiniz. Dikili, Çandarlı ve Özdere de İzmir’in hem uygun fiyatlı hem de keyifli bir şekilde deniz tatili yapabileceğiniz yerleri arasında bulunuyor.

 

İzmir otelleri de hayli fazla seçeneğe sahip. Her bütçeye uygun otel bulmak mümkün. İster 5 yıldızlı ister oda kahvaltı, her şey dahil ya da apart seçenekleriyle İzmir’in güzel tatil noktalarında konaklamanız mümkün. Tabii İzmir yaz tatillerinin popüler durağı olduğu için uygun fiyatlı konaklama deneyimi adına erken rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

İzmir’e Nasıl Gidilir?

Harita

İzmir’e hava yolu, kara yolu ve demir yolu kullanarak ulaşmak mümkün. Yolculuğunuzu hava yolu ile yapmayı düşünürseniz İzmir Adnan Menderes Havalimanı, şehir merkezine 19 km mesafede yer alıyor. İzmir’in şehir merkezini ve çevre ilçelerini ziyaret edebilmek için araca ihtiyacınız olursa da İzmir araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. 

 

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız "Bir Ege Klasiği: İzmir'in En Güzel Köyleri" yazımıza geçebilirsiniz.